Kisajakplasztika és nagyajakplasztika

A szeméremajkak mérete, formája és alakja plasztikai műtéttel korrigálható - a kisajakplasztika és nagyajakplasztika nemcsak esztétikai, de életminőségi változást is biztosít!

Érdekel
Kisajakplasztika és nagyajakplasztika

Kisajakplasztika és nagyajakplasztika az egészséges és esztétikus intim területekért

Az évek előrehaladtával, várandósság, szülés, genetikai tényezők, veleszületett rendellenességek vagy testsúlyváltozás következtében a külső női nemi szervek nagy átalakulásokon mehetnek keresztül.

A szeméremajkak méreteinek, formájának változása számos egészségügyi és életviteli kellemetlenséget okozhat a nők életében. Például a megnagyobbodott kisajkak megnehezíthetik az olyan dolgokat, mint a fehérnemű vagy fürdőruha viselése, a séta, a futás, a kerékpározás vagy akár az ülés fájdalmat okozhatnak, irritálhatják vagy akár felhorzsolhatják a szeméremtest bőrét, de a szexuális életre is negatív hatással lehetnek. 

Kisajakplasztika és nagyajakplasztika segítségével viszont korrigálhatjuk az intim területek problémáit, így minőségi változást teremthetünk a hétköznapi tevékenységek során vagy a nemi életben.

 • A kisajakplasztika a kisajkak méretét, deformitását segít a kívánt méretre formára igazítani.
 • A nagyajakplasztika során a nagyajkakat kisebbíthetjük, növelhetjük vagy feszesíthetjük. 

A hétköznapokat nehezíti meg a kisajkak deformitása

A kisajakplasztika során a belső szeméremajkak egy- vagy kétoldali megnagyobbodását korrigáljuk: a kisajkakon található felesleges szöveteket úgy távolítjuk el, hogy a bevatakozás után a nagyajkakon ne lógjanak túl a kisajkak.

A megnagyobbodott, deformált kisajkak nemcsak esztétikai problémát okoznak, de a mindennapi életet is megnehezíthetik. 

 • A feszes, szoros nadrág vagy ruha dörzsölheti az intim területeket.
 • A fehérneműbe könnyen becsípődhetnek a túllógó kisajkak.
 • A túl nagyméretű kisajkak miatt fájdalmassá válhat a szexuális együttlét.
 • A megnagyobbodás kellemetlenséget okozhat sportolás közben (pl. lovaglás, biciklizés).
 • Bizonyos intim fertőzésekért is felelős lehet a kisajkak deformitása. 

A kisajakplasztika műtéttel megszüntethetjük ezeket a gondokat: a húzódások, a dörzsölődés, a becsípődések elmúlnak és a szeretkezés újra élvezetessé válik. 

A kisajakplasztika tudnivalói
A kisajakplasztika tudnivalói

A kisajakplasztika tudnivalói

A kisajakplasztika műtét során a cél mindig ugyanaz: a túlméretezett kisajkak méretét csökkentsük, hogy az anatómiailag korrekt helyükre kerüljenek. Az eljárást két különböző technikával végezhetjük. Mivel a hegek mindkét esetben a szeméremszövet ráncai között helyezkednek el, emiatt teljes mértékben rejtve maradnak a gyógyulási idő alatt.

Módszerek kisajakplasztikára
 • A trim módszer során egy hosszú, ívelt metszéssel távolítjuk el a kilógó kisajkak felesleges szöveteit. 
 • A wedge technika során rövidebb metszésekkel, V alakban vágjuk ki a túllógó szöveteket.

A nagyajakplasztika tudnivalói

A külső szeméremajkakon - a kisajkakat körülölelő terület - súlynövekedés következtében zsírpárnák jelenhetnek meg, súlycsökkenéskor pedig bőrfelesleg, megereszkedés keletkezhet. A nagyajakplasztika során a nagyajkak méretét látványosan és tartósan változtathatjuk.

A kisajakplasztika és nagyajakplasztika kombinálható egymással, így egy intim műtét során akár mindkét beavatkozást elvégezhetjük.


Módszerek nagyajakplasztikára
 • A nagyajkak volumenét növelhetjük saját zsír visszaültetéssel. Az eljárás során a test különböző pontjairól - pl. comb, has, derék - zsírsejteket szívunk le, majd a nagyajkak területébe injektáljuk be a zsírt.
 • Kisebbíthetjük, feszesíthetjük a nagyajkakat zsírleszívással és a bőrfelesleg eltávolításával. Apró bemetszéseket ejtünk, eltávolítjük a nemkívánatos zsírmennyiséget és kimetszük a felesleges bőrt.
A nagyajakplasztika tudnivalói

A kisajakplasztika és nagyajakplasztika menete

A kisajak- és a nagyajakplasztika folyamata hasonló, csak a műtéti eljárás tér el egymástól. Mindkét intimplasztikai operáció esetében az első lépés, hogy részt kell venned egy személyes konzultáción és egy nőgyógyászati vizsgálaton. Miután felmértük a probléma mértékét összeállítjuk az egyedi kezelési tervedet, átbeszéljük a beavatkozás pontos menetét, a kockázatokat és az utókezelés tudnivalóit. A plasztikai műtét előtt egy teljes körű kivizsgálást (pl. laborvizsgálat, EKG) is csinálunk, hogy biztosak lehessünk benne, készen állsz az eljárásra.

A beavatkozás elején a szakorvos kijelöli a kezelendő területet, majd helyi érzéstelenítést végez. Ezt követően az adott plasztikai eljárásnak megfelelően a sebész elvégzi a kisajkakon és/vagy a nagyajkakon a megbeszélt változtatásokat és kialakítja a kívánt formát. Mivel nagyon érzékeny testrészekről van szó, ezért rendkívül körültekintően dolgozunk, nagy figyelmet fordítunk az intim területek épségére.

A műtét után néhány órán keresztül a klinikán kell maradnod megfigyelésre, de még aznap hazaengedünk.  

Árak

Plasztikai sebészeti szakorvosi konzultáció vizsgálattal 30 000 Ft /alkalom
Nagyajkak rejuvenációja hialuronsavas töltőanyaggal 130 000 Ft /ampulla

Időpontfoglalás

Szolgáltatás kiválasztása

Szakember kiválasztása

Kis türelmet...

Inkább telefonon foglalnál? Kérdésed van?

Kollégáink segítenek!

Gyakori kérdések

A kisajakplasztika beavatkozást akkor javasoljuk, ha

 • nem vagy elégedett a kisajkak formájával
 • a kisajkak méretén változtatnál
 • a kisajkak túlérnek a nagyajkakon - szinte nyúlványként van jelen -, ami funkcionális zavarokat okoz
 • alulfejlettek a nagyajkaid
 • asszimetrikusak a kisajkaid

A nagyajakplasztika  beavatkozást akkor ajánljuk, ha:

 • a nagyajkak méretét kisebbíteni vagy növelni szeretnéd
 • feszesebb intim területekre vágysz

A intimplasztikai műtétek hatása szinte azonnal érzékelhető a kezelt területen, azonban csak a gyógyulási folyamatok végén (kb. 3-4 hónap elteltével) látható a teljes változás.

Az intimplasztikai műtétek esetén a beavatkozás időpontját javasolt a menstruáció után 3-4 nappal időzíteni, hogy a sebgyógyulásra elegendő idő maradjon a következő havi vérzésig.

A műtétet előtt pár nappal a C-vitamin, a szelén, a cink, a ginkgo biloba, a vérzékenységet okozó gyógyszerek és bizonyos gyógynövény tartalmú készítmények fogyasztását fel kell függeszteni. Emellett az alkoholfogyasztás is kerülendő. Javasolt viszont odafigyelni a megfelelő folyadékbevitelre, hogy a szervezet kellően felkészült és hidratált legyen a műtétre.

Néhány héttel a beavatkozás előtt abba kell hagyni a dohányzást és a nikotin tartalmú készítmények szedését, mert a nikotin negatív hatással van a gyógyulási folyamatokra.

A műtét utáni lábadozási idő 1-2 hét, azonban pár napon belül már visszatérhetsz a munkába. A teljes gyógyulás kb. 2-4 hónapot vesz igénybe.

Kisajakplasztika és nagyajakplasztika után duzzanat, véraláfutás, enyhe fájdalom, feszülés, viszketés, pontszerű vérzés és váladékozás jelentkezhet a kezelt területen és a környékén. Emellett a pisilés és az ülés kellemetlen érzéssel társulhat pár napig. A tünetek borogatással és fájdalomcsillapító szedésével enyhíthetőek, illetve javasolt tisztasági betétet használni.

 • Az eljárás utáni időszakban kímélni kell az intim területeket és rendkívül oda kell figyelni a megfelelő higiéniára.
 • A műtét utáni napokban a kezelt területet érdemes naponta 3-5 alkalommal jegelni, borogatni.
 • A gyógyulási időben mellőzd a szoros, feszes ruhákat, ügyelni kell, hogy erős nyomás ne érje az intim területeket.
 • Jól szellőző, 100%-os pamut anyagú alsónemű viselj.
 • A műtét utáni 1 hónapban kerüld az ülőfürdőt, az uszodát, mivel a sebet néhány percnél tovább nem szabad víznek érnie.
 • Legalább 1 hónapig sportolni, megerőltető fizikai munkát, izzadással járó tevékenységeket végezni (pl. szauna) nem javasolt.
 • 4-6 héten át nem szabad tampont, menstruációs kelyhet vagy szivacsot használni.
 • 6-8 hétig tartózkodj a szexuális együttléttől.
 • A dohányzás, a nikotin tartalmú készítmények használata és az alkoholfogyasztás a műtét utáni hetekben kerülendő.
 • A beavatkozás után 2 hónapig a szolárium és a napozás nem ajánlott.

A beavatkozás nem javasolt terhesség, szoptatás, menstruáció, lázas megbetegedés, autoimmun betegség, véralvadási problémák és szív- vagy tüdőbetegség fennállása esetén. Emellett cukorbetegség, magas vérnyomás vagy szervi elváltozások esetén szakorvosi konzultáció szükséges.

Segítünk visszanyerni az intim önbizalmadat!

Oldal tetejére
Időpontfoglalás