Zenon Clinic blog
2024.04.30. • Alakformálás

Zsírbontás vs. zsírfagyasztás: melyik eljárást válaszd?

Sokan szeretnénk megszabadulni pár kilótól, vagy feszesíteni alakunkon, hogy a legjobb formánkat hozzuk mire beköszönt a nyár.

zsírbontás zsírfagyasztás

A combokon, hason, karokon, és fenéken lévő helyi zsírlerakódások eltüntetése azonban nem olyan egyszerű feladat. Sajnos a rendszeres edzés és egészséges étkezés sem minden esetben elegendő a zsírpárnáktól való megszabaduláshoz. 

A klinikai testformálás viszont tökéletes kiegészítése lehet a fogyási folyamatnak. Többféle eljárás is létezik, amivel nem csak a makacs lokalizált zsírtól szabadulhatunk meg, de bőrünk feszességén is javíthatunk. 

Nézzünk meg közelebbről két népszerű alakformálási eljárásunkat, a zsírbontást és a zsírfagyasztást.

Zsírbontás 

Zsírbontásra egyedülálló mikrohullámos eljárást használunk klinikánkon. A Coolwaves™ technológiája speciális mikrohullámot alkalmaz, ami képes mélyen behatolni a bőr mélyebb rétegeibe, elérve a zsírpárnákat. A bőrben az energia kifejezetten a problémás területeket kezeli. A zsírbontás során a zsírsejteket támadja meg, a környező szöveteket nem érinti, ezért teljesen biztonságos és fájdalommentes eljárás. 

Hogyan működik? 

Nézzük meg közelebbről hogy működik: a mikrohullámok egy olyan speciális, biztonságos és precíz hullámhosszon dolgoznak, amelyek kifejezetten a zsírszövetekben nyelődnek el. Ott hővé alakulnak, ennek hatására a zsírsejtek lebomlanak.  

A testkezelő gépet innovatív kezelőfejjel látták el, ami saját hűtőrendszerrel rendelkezik, emiatt a bőrfelszínt egyáltalán nem melegíti fel, csak a zsírbontásra koncentrál. A kezelőfej energiájának a 20%-a dolgozik a bőr felmelegítésén, a további 80% pedig a zsírszövetekbe hatol be. A bőr felmelegítése pedig azért fontos, mert ez teszi lehetővé, hogy a kezeléssel feszesítsük a szöveteket.

Milyen eredményt érhetünk el? 

A mikrohullámos zsírbontás csökkenti a helyi zsírfelhalmozódást a kezelt területen, enyhül a bőrmegereszkedés, eltűnik a cellulit, javul a testkontúr. Ezért ez a kezelés nem csak súlycsökkentésre, de bőrfeszesítésre is remek megoldást kínál. 

A kezelés menete 

A kezelendő felületet egy speciális olajjal kenjük be, majd a kezelőfejjel körkörös mozdulatokkal haladunk végig a területen. A hullámok irányítottan, csak a szükséges területeket érintik, a környező szöveteket teljes mértékben elkerülik. A lebontott zsírsejtek elvezetésére, a nyirokkeringés támogatására speciális masszázs technikát alkalmazunk. A kezelés végén pontos tájékoztatást adunk a további teendőkről. 

Zsírfagyasztás

Egy másik gyakori alakformáló eljárás, amit szívesen ajánlunk pácienseinknek a zsírfagyasztás. Másnéven kriolipolízis, ami során a helyi zsírlerakodásokat tüntetjük el non-invazív módszerrel. 

Hogyan működik? 

A zsírcsökkentő testkezelés során a lerakódott zsírpárnákat, zsírsejteket célozzuk meg rendkívül hideg hőmérséklettel - akár mínusz 10 °C fokkal. Gyakorlatilag lefagyasztjuk őket. A zsírsejtek nem képesek ellenállni a hidegnek, ezért a véráramlás lecsökken és a sejtek elhalnak, a hatás szelektív, kizárólag a zsírsejteket éri, a környező szövetek egyáltalán nem károsodnak.

A megsemmisült és összezsugorodott sejtek a nyirokrendszeren keresztül 10-12 hét alatt természetesen úton kiürülnek. A zsírfagyasztás hatását nyirokmasszázzsal gyorsíthatjuk. A hűtési idő és hőmérséklet befolyásolja, hogy mennyi zsírszövetet lehet eltávolítani: minél tovább és minél hidegebb hőmérsékletet használunk, annál jobban fokozódik a kezelés hatása. 

Milyen eredményt érhetünk el? 

A zsírfagyasztás hatására jelentősen csökken a problémás terület térfogata, akár 3-15 cm zsírrétegtől is megszabadulhatunk. A kezelés további előnye, hogy természetes zsírbontásban lehet részünk, aminek a hatására mérséklődik a visszahízás esélye. 

A fogyáson kívül más pozitív hatásokat is elérhetünk a kezeléssel: a Z Lipo vákuumos kezelőfeje lényegében pulzáló szívóhatást kelt a kezelt területen, így nemcsak a zsírszövetekkel bánik el, de a nyirokrendszerre és az anyagcserére is rendkívül pozitív hatással van. További előnye, hogy nem jár semmilyen kellemetlenséggel. 

A kezelés menete 

A kezeléshez a Z Lipo készüléket használjuk. A géppel kb. 60 percen keresztül precíz és ellenőrzött keretek között alacsony hőmérsékletre hűtjük a zsírszöveteket: általában 0°C - 10°C fok között dolgozunk, melynek köszönhetően a zsírsejtek elpusztulnak.

A zsírfagyasztást megelőzően egy személyes konzultáció során összeállítjuk az egyéni kezelési tervedet a terület és probléma mértéke szerint. berajzoljuk a kezelendő területet. Ezt követően egy meleg kendővel vagy masszírozással felpuhítjuk a szöveteket, és a bőr védelme érdekében elhelyezünk egy speciális védőlapot a területen.

Ezután a kezelőfejet feltesszük a kijelölt bőrfelületekre, ami a zsírsejtek fagyasztását végzi a következő 30-60 percben. A kezelőfej miatt egyfajta húzó érzés keletkezhet a kezelt területen. A zsírfagyasztás közben rövid ideig - kb. 5-10 perc - enyhe diszkomfort érzet jelentkezhet húzó, bizsergő, szúró, hideg érzés keretében.

A kezelés végével eltávolítjuk a kezelőfejet és a hűtőlapot, majd alaposan átmasszírozzuk a kezelt területet, ezzel tovább fokozhatjuk a zsírsejtek lebomlását és az eljárás hatékonyságát.

Melyik eljárást válaszd?

A zsírfagyasztással látványosabb eredmény érhető el centik tekintetében, és más pozitív élettani hatásokkal is jár. A Coolwaves zsírbontás pedig remek kiegészítés a fogyási folyamatban, a zsírbontás mellett feszesíti a bőrödet, és a cellulittal is felveszi a harcot. 

Mindkét eljárás remek választás lehet, a megfelelő kezelést azonban egy személyes konzultáció keretében az egyéni célok felmérésével érdemes kiválasztani. 

Foglalj időpontot alakformálás konzultációra! Szakértőink segítenek!

Foglalj időpontot alakformálás tanácsadásra

Időpontot foglalok
Oldal tetejére
Időpontfoglalás