Hüvelyszárazság kezelése

A hüvelyszárazság kezelése gyors, biztonságos és tartós megoldás a kellemetlen intim problémára intim lézeres technológiával.

Érdekel
Hüvelyszárazság kezelése

A szolgáltatásról röviden

Hüvelyszárazság kezelése

Az ösztrogénszint csökkenése okozza a hüvelyszárazságot

A hüvelyszárazság (vaginális atrófia) bármely életkorban előfordulhat, de leggyakrabban a menopauza, valamilyen betegség vagy gyógyszer mellékhatása áll a hátterében. A hüvelyszárazság rendszerint az ösztrogénszint csökkenése miatt alakul ki, emiatt a hüvelyhám elvékonyodik, elsorvad, illetve a váladéktermelő képessége jelentősen romlik.

A nyáktermelő mirigyek működésének csökkenése miatt az intim területeken szárazság, viszketés jelenik meg. Mindez amellett, hogy kellemetlen érzés, a szexuális együttlétet is zavarhatja, fájdalmassá teheti. 

A problémára tökéletes megoldást jelent a hüvelyszárazság kezelése, amely biztonságosan és eredményesen segíti visszaállítani a hüvelyi komfortérzetet és hidratáltságot. 

A hüvelyszárazság kezelése intim lézeres kezeléssel

A hüvelyszárazság kezelése során a Candela CO2RE Intima lézergépet használjuk, melynek a kezelőfeje speciálisan az intim kezelésekhez lett kifejlesztve.

Candela CO2RE Intima Candela CO2RE Intima

Candela CO2RE Intima

A frakcionált CO2 lézer maximális biztonsággal és hatékonysággal dolgozik az intim problémák megoldásán: műtét nélkül, teljesen fájdalommentesen kezelhetjük a hüvelyszárazságot. A kezelés során a lézersugár a hüvelyben mikrosérüléseket okoz, ami beindítja a sejtek regenerációját és a kollagéntermelést.

A hüvelyszárazság akár teljes mértékben is megszűnhet

  • A hüvelyfal megerősödik
  • Javul a hüvely vérellátása, hidratációja
  • Új kollagén rostok termelődnek
  • Regenerálódik a kötőszövet
  • Rugalmasabbá, feszesebbé válik a hüvely
  • Helyreállítódik a hüvelyflóra és a komfortérzet
A hüvelyszárazság akár teljes mértékben is megszűnhet

A kezelés menete

A hüvelyszárazság kezelése során első lépésként fertőtlenítjük és érzéstelenítjük a kezelendő területet. Ezután a lézerfejjel a hüvelyben belülről kifelé haladva felmelegítjük a hüvely falának kötőszövetét. A lézerfény gyakorlatilag mikrosérüléseket okoz a kötőszövetben, ami fokozza a kollagéntermelést, regenerálja a felszínt és végeredményben pedig megszünteti a hüvelyszárazságot.

Az eljárás nem jár fájdalommal, mindössze a lézer által kibocsátott hő miatt enyhe melegségérzet jelentkezhet a kezelt területen. A kezelés után részletes tájékoztatást adunk a betartandó teendőkről.  

Árak

Intim esztétikai konzultáció 35 000 Ft /alkalom

Időpontfoglalás

Szolgáltatás kiválasztása

Szakember kiválasztása

Kis türelmet...

Inkább telefonon foglalnál? Kérdésed van?

Kollégáink segítenek!

Gyakran feltett kérdések

Van még kérdésed?

Az intim lézeres kezelés fiatalabb vagy idősebb korban is ajánlott, amennyiben a hüvelyszárazság problémájával néz szembe a páciens. A hüvelyszárazság az ösztrogénszint csökkenésével áll összefüggésben, amely leggyakrabban az alábbi esetekben alakul ki:

  • szülés vagy szoptatás után,
  • menopauza következtében,
  • drasztikus életmódváltás, fogyókúra mellékhatása.

Általában 1-3 alkalomra van szükség a hüvelyszárazság enyhítéséhez, azonban az alkalmak számát az életkor, a petefészek működése és a probléma súlyossága befolyásolja. Elképzelhető, hogy akár 4+ kezelésre is szükség lehet a teljes értékű végeredményhez.

A hatás fokozása érdekében a kezelést ösztrogén kezeléssel kombinálhatjuk, ha a nőgyógyász is szükségesnek érzi.

A kezelés alkalmai közt általában 4-5 hét szünetet tartunk. A harmadik alkalmat követően legalább 6 hónap kihagyást kell biztosítani a szervezet számára, hogy legyen ideje regenerálódni. 1-2 évente javasolt fenntartó kezelésen részt venni.

Az első kezelés után már érezhető a változás, jelentősen enyhül a hüvelyszárazság. A kezelések előrehaladtával és az intim terület regenerálódása által a probléma fokozatosan javul.

A hüvelyszárazság kezelése után közvetlen duzzanat és égő érzés keletkezhet az intim területeken, azonban ez rövid időn belül megszűnik. A kezelést követően 1 hétig kerülni kell a szoláriumot, az ülőfürdőt, az uszodát, a napsugárzást és a szexuális együttlétet.

Az intim lézeres kezelés nem alkalmazható várandósság, szoptatás, menstruáció, aktív fertőzés, lázas vagy daganatos megbetegedés fennállásakor.

Intim lézeres kezeléssel hatékonyan megszüntethető a hüvelyszárazság.
Várunk szeretettel Várunk szeretettel
Oldal tetejére
Időpontfoglalás