Zenon Clinic blog
2024.05.30. • Bőrgyógyászat

Rejtett bőrrendellenességek felismerése? Ma már lehetséges.

Tudtad, hogy a legtöbb bőrrel kapcsolatos probléma a bőr mélyebb rétegeiből ered? Pont ezért, sokszor szabad szemmel nehezen diagnosztizálhatóak. Ebben segít az Observ 520x arcdiagnosztikai vizsgálat, amivel a nehezen felismerhető bőrproblémákat is f

Rejtett bőrrendellenességek felismerésére

Mi határozza meg bőrünk állapotát? 

Bőrünk állapotát úgynevezett extrinzik (külső) és intrinzik (belső) tényezők befolyásolják. Ezek a külső tényezők és egyéni adottságok együtt formálják bőrünk állapotát az évek során, és idővel zavaró bőrproblémák kialakulásához vezethetnek.

A különféle környezeti hatások, az erőteljes UV-sugárzás, a stressz, a rendszertelen életmód, a feldolgozott élelmiszerek mind olyan tényezők, melyek hosszú távon nyomot hagyhatnak bőrünkön. A természetes öregedési folyamatok hatására pedig lassul a bőrmegújulás folyamata, az évek előrehaladtával a bőr megereszkedik, dehidratálttá válik, apró ráncok és finom vonalak jelennek meg, de előfordulhatnak pigmentációs zavarok vagy aknék, pattanások is.

Pontos arcdiagnosztika a leghatékonyabb arckezelések kiválasztásához

Ezek a különféle külső hatások sok esetben eleinte láthatatlan bőrproblémákat, rendellenességeket okoznak, amik szabad szemmel nem észrevehetőek, azonban az évek során felerősödve a felszínen is megmutatkoznak.

Arcdiagnosztikával professzionálisan feltérképezhetjük az arcbőrt, ami segít megelőzni a különböző, komolyabb bőrproblémák kialakulását, hozzájárul az öregedési folyamatok lassításához, segít javítani a bőr minőségét, a szerkezeti elváltozásokat, valamint az eredmények szerint kiválaszthatjuk a megfelelő esztétikai kezeléseket.

Az Observ 520x rendszere egy különleges megvilágítási technológiával dolgozik, aminek köszönhetően az arcdiagnosztika megmutatja a rejtett károsodott szöveteket. A kezelés nagyjából 15 percig tart, és teljesen fájdalommentes. 

Hogyan működik és milyen bőrrendellenességek deríthetőek fel arcdiagnosztikával? 

Az Observ 520x bőrdiagnosztika segítségével feltérképezhetjük a bőr aktuális állapotát, kimutathatjuk a szabad szemmel a bőrfelszínen még nem látható elváltozások.

Az átfogó bőrdiagnosztikának köszönhetően így a leghatékonyabb módon állíthatóak össze a személyre szabott professzionális kezelési megoldások és mindennapi bőrápolási javaslatok. Megelőzhetőek a nemkívánt bőr esztétikai elváltozások és hatékonyan, preventív módon kezelhetőek az öregedési folyamatok.

Az eljárás során az egészséges bőrt homogén fény jelöli - ezt használjuk gyakorlatilag viszonyítási alapként a vizsgálat alatt -, ezzel szemben a károsodott részek elnyelik a fénysugarakat. A 8 különböző polarizációs és fluoreszcens megvilágítási mód által láthatóvá válnak a bőrszerkezet változásai, az esetleges bőrbetegségek és gyulladások kezdeti tünetei és a bőr elszíneződései.

Az arcdiagnosztika segítségével az alábbi bőrelváltozások diagnosztizálhatóak:

 • pigmentációs rendellenességek, májfolt, vitiligo
 • a bőr kollagéntermelésének károsodása, rugalmasság csökkenése
 • szerkezeti integritás változása
 • gyulladásos folyamatok
 • tág pórusok, mitesszerek
 • ráncok, finom vonalak
 • olajos, zsíros vagy dehidratált bőrterületek
 • rosacea
 • hegesedés
 • aktív akné, pattanások
 • fertőzések, baktériumok okozta elváltozások

Van még kérdésed? Foglalj időpontot 520x arcdiagnosztikára esztétikai tanácsadással. 


Bőrgyógyászat

A legmodernebb és legbiztonságosabb technológiát alkalmazzuk a kívánt eredmény elérésének érdekében.

Időpontot foglalok
Oldal tetejére
Időpontfoglalás