Zenon Clinic blog
2024.03.21. • Lézeres szőrtelenítés

5 tévhit a lézeres szőrtelenítésről

A lézeres szőrtelenítés kapcsán sok tévhit kering. Valóban hónapokig tart, mire elérjük a kívánt eredményt? Bármilyen testrészen alkalmazható? A világos szőrt is hatékonyan kezeli?

Lézeres szőrtelenítés

Évről évre új technológiák jelennek meg a piacon, így nem egyszerű eligazodni a különböző kezelések között. Most elmondjuk mik a leggyakoribb tévhitek és mit érdemes tudni a piacon jelenleg elérhető legmodernebb technológiákról. 

  • Nyáron nem lehet lézeres szőrtelenítést végezni 

Sokan gondolják, hogy lézeres szőrtelenítést nem lehet a nyári hónapokban végezni. Ez így szerencsére nem igaz. A nyár nem zárja ki a szőrtelenítési folyamatot, illetve a napsugárzás sem fog nyomot hagyni a kezelt területen, viszont a fényvédelemre fokozottan figyelni kell. A napsütéses hónapokban a legmagasabb faktorszámú fényvédő használata elengedhetetlen a lézeres szőrtelenítés után. Klinikánkon alkalmazott innovatív lézertechnológia lézer a sötétebb bőrtípusok és lebarnult bőr szőrtelenítésére is megoldást nyújt.

  • A világos szőr nem tüntethető el lézeres szőrtelenítéssel 

Szintén gyakori tévhit, hogy a lézeres szőrtelenítés csak sötét szőrű vendégeknél hatékony. Az igaz, hogy a világos szőrszálakat nehezebb eltüntetni, mivel minél szőkébb a szőrszál, annál kevesebb melanint tartalmaz, annál kevesebb hőenergiát vezet a szőrtüszőbe, ami így nem roncsolódik kellő mértékben. Viszont a legmodernebb technológiákkal már a világos szőr is hatékonyan kezelhető. Klinikánkon a csúcsminőséget képviselő DEKA Again Alexandrit és Nd:YAG lézergéppel dolgozunk, aminek különlegessége, hogy a vékonyszálú, nagyon világos szőrszálak tartós eltávolítására is megoldást nyújt.

  • Kreol bőr nem kezelhető lézergéppel 

Ez a tévhit onnan ered, hogy nem csak a szőrszálban, de a bőrben található festékanyag is elnyeli a lézersugarat, ezért ezt a sötétebb tónusú bőrtípust kisebb energiával kell kezelni az égési sérülések elkerülése miatt. Szerencsére ez egyáltalán nem zárja ki a sötétebb bőrítpussal rendelkezővendégek kezelését. Klinikánkon a legmodernebb MOVEO kezelőfejnek köszönhetően a lézerfény 100%-os hatékonysággal érintkezik a kezelt területtel, drasztikusan csökkentve ezzel a lézerfény bőrfelületről történő visszaverődését és a bőr felmelegedését. Ezért lézergépünk a legsötétebb és legmélyebben ülő szőrszálakhoz is képes nagy energiájú lézersugarat juttatva megállítani a szőrnövekedést. 

  • Több hónap szükséges mire látható lesz az eredmény 

Sokan azért nem vágnak bele a lézeres szőrtelenítésbe, mert úgy gondolják túl sok idő lesz mire végre látják az eredményt. Tény és való, hogy jelenleg egy alkalommal nem érhető el a szőr növekedésének megállítása. Azonban hónapokat sem kell várnunk az eredményre. 

A szőr ritkulása már pár kezelés után észlelhető. A kezelés során csak az aktuálisan anagén, azaz növekvő fázisban lévő szőrszálakat tudjuk kezelni, ezért a teljes, tartós lézeres szőrtelenítéshez kb. 6-9 kezelés szükséges. 

  • A kezelés nem is fájdalommentes 

A lézeres szőrtelenítés járhat minimális fájdalommal. Azonban a fájdalom mértéke gépfüggő, azon belül is a beépített hűtőfej erősségén sok múlik. Pont ezért fontos, hogy a legmodernebb technológiával dolgozzunk. Klinikánkon a lézergép kezelőfejébe épített zafírnak és a DEKA által szabadalmazott MOVEO technológiának köszönhetően a kezelt bőrfelületet a teljes kezelés alatt hűtjük, így a hagyományos, diódalézer gépekkel ellentétben nem jelentkezik égető, szúró érzés. A kezelés valóban gyors és fájdalommentes.

Reméljük sikerült eloszlatni a tévhiteket, és meghoztuk a kedved a legújabb technológiával történő lézeres szőrtelenítésre. Kérj időpontot lézeres szőrtelenítés konzultációra!Reméljük sikerült eloszlatni a tévhiteket.

Kérj időpontot lézeres szőrtelenítés konzultációra!

Időpontot foglalok
Oldal tetejére
Időpontfoglalás